Horoz Blog
Lojistik Sektöründe Sürdürülebilirlik Faaliyetleri
Lojistik sektöründe sürdürülebilirlik, tedarik zincirinin mevcut zorluklarını belirleyen önemli konulardan biridir. İyi bilindiği gibi, tedarik zincirinde verimliliğe ulaşmak, esas olarak müşteri hizmetlerini iyileştirmeyi ve maliyetleri düşürmeyi içerir.
Lojistik Sektöründe Komple Taşımacılık Nedir?
Komple Taşımacılık ya da FTL (Full Truck Load), bir müşteriye ait olan yükün sadece bir araca yüklenip taşınmasına verilen isimdir. Taşımacılık sektöründe büyük bir önemi olan komple taşımacılık, sahip olunan yükün profesyonel ve hızlı bir şekilde hedefe doğru ulaşmasını sağlar.
Lojistik Partnerinizi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Lojistik, genel olarak ürünün üretilmesi için hammadde tedariğinden başlayarak ürün veya hizmetin müşteriye teslimine kadar olan süreçte; depolama, nakliye, gümrükleme ve sigortalama gibi uygulamaların yönetilmesi ve denetlenmesi faaliyetidir. Aynı zamanda lojistik uzmanları tacirlere mal ve hizmetlerini sundukları zaman, kalite, miktar ve yöntem konusunda da danışmanlık sağlamaktadırlar.
Lojistik Operasyon Süreçleri Nasıl Yürütülmelidir?
Lojistik kavramı, sadece belirli miktardaki malın bir noktadan başka bir noktaya taşınması anlamına gelmemekle birlikte, sürecin tüm hareketliliğini de kapsar. Depolama, nakliye, güvenlik, faturalama, satın alma ve lojistik operasyon süreçleri de içinde barındırır.
Lojistik İşletmeleri İçin Bilişim Sistemlerinin Önemi
Tedarik zinciri süreçlerinin yönetilmesi işlemi olarak tanımlanabilecek lojistik işletmeleri, her türlü ürün, servis hizmeti ve bilginin kayıt altına alınmasını hedefler. Lojistik işletmeleri için bilişim sistemlerinin temel fonksiyonu, müşterilerinin sürekli artan taleplerini karşılamak ve tedarik zincirini dakik bir şekilde yönetebilmeyi sağlamaktır.
Lojistik 4.0 Kavramı Nedir?
Son yıllarda dördüncü sanayi devrimi ve teknolojik başarıların bir sonucu olarak ortaya çıkmış olan lojistik 4.0, endüstri 4.0 kavramına oldukça yakındır. İmalat için yıkıcı bir değişiklik öneren endüstri 4.0’ın aksine lojistik 4.0, kuruluşların ürünleri üretme, satın alma, satma ve teslim etme şeklindeki dönüşümü savunur.