Detail

Proje Kargo Taşımacılığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

← Geri
Proje Kargo Taşımacılığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Lojistik ile ilişkilendirilen proje kargo taşımacılığı kavramı, normal kargo taşımacılığından farklıdır. Normal boyutlardan daha büyük hacme, ağırlığa veya şekle sahip eşya ve malzemelerin kargo olarak taşınmasına proje kargo taşımacılığı adı verilir. Ülke bazında yapılabilen proje kargo taşımacılığı uluslararası alanda da yapılabilmektedir.

Lojistik ile ilişkilendirilen proje kargo taşımacılığı kavramı, normal kargo taşımacılığından farklıdır. Normal boyutlardan daha büyük hacme, ağırlığa veya şekle sahip eşya ve malzemelerin kargo olarak taşınmasına proje kargo taşımacılığı adı verilir. Ülke bazında yapılabilen proje kargo taşımacılığı uluslararası alanda da yapılabilmektedir.

Bu süreçte bilmeniz gereken şeylerin en başında; kullanılacak güzergah, araçlar ve operasyon yönetimi gelmektedir. Risk yönetimi, kaza ve hasar tahminleri, öngörüler ve analizler de bu aşamada oldukça önemlidir. Çünkü bu tahmin ve analizler, taşınılacak eşya veya malzemelerin güvenliğini sağlayacaktır. Kullanılacak yardımcı ekipmanlar (vinç gibi) ve sistemler önceden belirlenir, ayrıca bazı durumlarda yurtiçi ve yurtdışında yol izin belgeleri gerekmektedir.

Proje Kargo Taşımacılığı ve Genel Süreç
Bu lojistik şeklinde; hacim ve ağırlık bakımından büyük olan malzeme ve nesnelerin hedeflenen konuma kısa sürede varması gerekmektedir. Bu sebeple bu lojistik taşımacılık şeklinde; risk yönetimi ve kaza öngörümü çok önemlidir.
Süreç ve planlama çok iyi yapılmalı, değerlendirmeler ve raporlar düzenli olarak hazırlanmalıdır. Tüm bunlardan sonra çıkabilecek ekstra masraflar, özel durumlar ve daha fazlasının önceden öngörülmüş olması bu taşımacılığı daha kolay hale getirecektir. Aşağıdaki adımlar eşya veya malzemeyi taşıyacak ve teslim edecek firma tarafından müşterilerden gelen bilgilere göre uygulanmaktadır:

  1. Taşınması gereken malzeme ve eşyaların ağırlıkları, taşınabilirlik durumları analiz edilir ve kaydedilir.
  2. Taşınma sürecinde problem oluşturabilecek malzeme veya eşyaların gerekirse şekil veya düzeninin değiştirilmesi müşteriden talep edilir.
  3. Teslim tarihi ,taşınan malzeme veya eşyanın tesliminde oluşabilecek problemler  ve daha fazlası için araştırmalar yapılır.
  4. Teslim edilen adreslerde teslim edilen yük, tahliye alanlarında kontrol edilir ve oluşabilecek sorunları en aza indirgemek amacıyla müşteriyle iletişim içinde kalınır.
  5. Müşteri ile olan iletişimin kopmaması hem müşteri hem de firma açısından hata ve eksiklerin en aza indirgenmesi açısından çok önemlidir.
  6. Tüm analiz ve raporlar hazırlandıktan sonra müşteriye bu raporlar gösterilerek bir nevi onay istenir ve müşterinin olumlu yanıtı halinde süreç için bütüProje Kargo Taşımacılığı Hakkında Bilmeniz Gerekenlern hazırlıklara başlanır.

Proje Kargo Taşımacılığı İçerisinde Hizmet Veren Firmanın Yapması Gerekenler
Taşınma yapılan araçların bakımları belirli periyotlarla yapılmalıdır. Taşınma esnasında şirket araçları dikkatle kullanılmalı, sürücüler gerekli eğitimleri önceden almış olmalıdır. Bu durumların herhangi birinde bir ihlal olması durumunda gerekli işlemlerin disiplin çerçevesinde hemen yapılması gerekir. Proje kargo taşımacılığı süreci sadece tek bir müşteri için yapılır ve süreç her bir müşteri için ayrı ayrı aynı işlenir. Her müşteriye özgü bir süreç ve analiz hazırlanır, müşteriye sunulur ve müşteri talepleri doğrultusunda, müşteriye özgü hareket edilir.

Proje kargo taşımacılığı içindeki bu süreç müşteri talepleri ve isteklerine hitap edebilmelidir. Müşteriye güven verilmeli, yapılan analiz ve raporlar kontrol edilmelidir. Proje kargo taşımacılığı içerisinde takım çalışması çok önemlidir, bunun yegane sebebi ise müşteri memnuniyetinin en üst düzeyde olmasını sağlamaktır. Müşteri ile iletişim içerisinde olup eksikleri gidermek için uğraşan bir firma, takım çalışması için elinden geleni yapıyor demektir.
Müşterinin takım çalışmasına katkısı ile firma daha iyi süreç kontrolü yapar hale gelecektir. Proje kargo taşımacılığı, Türkiye içerisinde yapılıyorsa taşıma ve teslim yaparken dikkatli olunmalıdır. Mesafe arttıkça masraf ve sorumluluk daha fazla hale geldiği gibi daha fazla rapor ve analiz gerekir.

Proje kargo taşımacılığı uluslararası yapılıyor ise güzergahın önemi daha da artmaktadır. Kullanılacak yollar ve rotalar çok dikkatli hazırlanmalı, kaza anında oluşabilecek sorunlar ve hasarlar önceden düşünülmelidir. Kullanılacak yol ve rotada riskli bölgeler tespit edilmeli ve araç güvenliğine dikkat edilmelidir.

Denizyolu, karayolu ve havayolu taşımacılığı ile Horoz Lojistik, proje kargo taşımacılığı konseptinde titiz ve çözüm odaklı bir hizmet verir. Nakiye, vinç, montaj gibi paket uygulamaları bir arada sunan Horoz Lojistik, proje kargo taşımacılığı için hem yurt içinde hem de yurt dışında hizmet verebiliyor. Proje kargo taşımacılığı hakkında Horoz ile iletişim kurmak bi’tık uzağınızda.

WhatsApp