Detail

Küresel Lojistik Nedir?

← Geri
Küresel Lojistik Nedir?

Küresel lojistik, uluslararası bir tedarik zinciri aracılığıyla, üretimden dünyanın diğer bölgelerine, intermodal taşımacılık sistemi, okyanus, hava, demiryolu ve kamyon yoluyla nakliye yoluyla malları yönetme sürecidir.

Küresel lojistik, uluslararası bir tedarik zinciri aracılığıyla, üretimden dünyanın diğer bölgelerine, intermodal taşımacılık sistemi, okyanus, hava, demiryolu ve kamyon yoluyla nakliye yoluyla malları yönetme sürecidir. Bu, bir tahıl çiftçisine tohum ve gübre göndermeyi, hasat edilen tahılı bir işleme değirmenine göndermeyi, bir endüstriyel fırına un taşımayı, bir dağıtım merkezine ekmekle dolu kapları göndermeyi ve ardından bunları restoranlara teslim etmeyi içerebilir.
Bugünün şirketleri, global lojistik çözümleri aracılığıyla, bozulabilir ve mamul malları dünya çapında her zamankinden daha hızlı ve daha uzak bir yere taşır ve teslim eder. Küresel gönderiler sırasında bilgi sağlayan yeni teknolojiler, şirketlerin iş yapma biçimlerini dönüştürür ve sektörlerinde rekabette bir adım önde olmalarını sağlar. Ulaşım ve dağıtım hizmetleri gelişmeye devam ettikçe, işletmeler verimliliği artırmanın ve maliyetleri düşürmenin yeni yollarını keşfedecektir.

Küresel Lojistik Yönetimi Nedir?
"Küresel lojistik" teriminin ortaya çıkışı, girişimci faaliyetin bireysel ülkelerde ve bölgelerde uzmanlaşmasından çok örgütlü bir küresel pazar ekonomisine hareketi ile karakterize edilen dünya ekonomisindeki gelişen eğilimi yansıtır. Global lojistik ana görevleri arasında; makro-bölgesel ekonomik yapılar düzeyinde malzeme akışlarının oluşturulması, yönetimi ve optimizasyonu bulunmaktadır.
Lojistik yönetimi alanında, modern küreselleşmenin ana itici güçleri şunlardır:

  • Küresel ekonominin devam eden büyümesi,
  • Ülkelerinin ulusal sınırları dışında yeni pazarlara, ucuz hammadde kaynaklarına ve işgücü kaynaklarına girerek yeni büyüme rezervleri aramak,
  • Geniş bir uluslararası işbölümüne ve küresel lojistik sistemlere entegrasyonun temelini oluşturan modern bilgi ve bilgisayar teknolojilerine sahip çok sayıda şirketin yaratılması ve gelişmiş bir küresel altyapıya sahip uluslararası lojistik aracılarının ortaya çıkması,
  • Ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişmesinin önündeki ticaret, gümrük, ulaşım ve mali engelleri kaldırmak için yürütülen deregülasyon prosedürlerinin uygulanması. Bu, sermayenin, malların ve bilgilerin ulusal sınırlar arasında hareketini kolaylaştırır.

Küresel Lojistik Sektöründe Ne Tür Şirketler Faaliyet Gösteriyor?
Global lojistik, bir dizi iş ortağı arasında yakın ve karmaşık bir işbirliği gerektirir. Nakliye şirketleri, havayolları, demiryolları ve kamyon şirketleri malları taşır. Küresel teslimat hizmetleri, malların hareketini yönetir. Lojistik gayrimenkul şirketleri, nakliye, yönetim ve depolama için temel düğümler olan tesislere sahip olup bunları işletirken, bir dizi hizmet sağlayıcı, küresel lojistik sisteminin çalışmasını sağlayan yazılım, güvenlik, iş gücü ve iş zekasını sağlar.

Küresel Lojistik Bir Şirkete Nasıl Rekabet Avantajı Sağlar?
İşletmeler her zaman kendilerini benzer bir ürün veya hizmet sunan diğerlerinden ayıracak bir rekabet avantajı ararlar. Rekabet avantajı, bir müşteriye daha değerli, daha düşük fiyatlandırma veya daha fazla fayda sağlayan hizmetler sunarak elde edilir. Ayırt edici bir avantaj olmadan, potansiyel bir müşterinin bir sağlayıcıyı diğerine tercih etmesinin cazibesi nedir? Rekabet avantajı olmayan işletmeler, pazardaki uygunluklarını sürdürmekte zorlanacaklar.
Günümüzün küresel ekonomisinde, uyumlu ve esnek olmak, ilgili kalmanın anahtarıdır. Lojistik endüstrisindeki değişiklikler, petrol fiyatı, işçilik maliyetleri, güvenlik, ticaret düzenlemeleri, işçilik kesintileri, gemi kapasitesi ve teknoloji gibi nedenlerden kaynaklanmaktadır. Bu değişikliklere proaktif olarak uyumlu personele, uygulamalara ve araçlara sahip olmak bir şirkete rekabet avantajı sağlayacaktır.

Küresel Lojistik Endüstrisi İçin Talebi Ne Yönlendiriyor?
Küresel lojistikteki büyüme üç temel eğilim tarafından desteklenir: artan tüketim, artan e-ticaret ve malları daha hızlı ve verimli bir şekilde taşımak için tedarik zincirinin sürekli yeniden yapılandırılması. Bu eğilimlerin dünya çapında kalıcı gücü, küresel lojistiğin dünya ekonomisinde önemli bir rol oynamaya devam edeceğinin bir göstergesidir. İşletmenizin lojistik faaliyetleri için Horoz Lojistik profesyonellerinden yardım alabilirsiniz.

WhatsApp