Detail

İşletmeniz İçin Destekleyici Lojistik Faaliyetleri

← Geri
İşletmeniz İçin Destekleyici Lojistik Faaliyetleri

Firmalar lojistik faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek için nakliye ve depolama işlevlerini başarılı bir şekilde planlamalı ve güvenlik önlemlerini alırlar. Kar marjlarını, verimliliği ve hizmet kalitesini arttırmak amacıyla işletmeniz için destekleyici lojistik faaliyetlerinden yardım alabilirsiniz.

Firmalar lojistik faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek için nakliye ve depolama işlevlerini başarılı bir şekilde planlamalı ve güvenlik önlemlerini alırlar. Kar marjlarını, verimliliği ve hizmet kalitesini arttırmak amacıyla işletmeniz için destekleyici lojistik faaliyetlerinden yardım alabilirsiniz. Tedarik zinciri ağlarının gelişmesi ve teknolojik ilerlemelerle birlikte destekleyici lojistik faaliyetleri çeşitlendi ve arttı.

İşletmeler için geçmişten beri değişmeyen bazı hedefler vardır ve bunlar günümüzde de geçerliliğini sürdürüyorlar bunlara örnek verecek olursak işletmelerin maliyetlerini azaltma isteği ve en verimli şekliyle depolama ve taşıma işlevlerini yerine getirmektir. İşletmeler rekabetçi piyasada destekleyici lojistik faaliyetlerle kendilerini rakiplerinden ileriye taşırlar. Rakiplerinden hızlı nakliye yapma ve düşük oranda veya hiç kayıpsız teslim yeteneği firmalara müşteri memnuniyeti dolayısıyla ekstra getiri sağlar.

Destekleyici lojistikle çok daha verimli bir lojistik faaliyet deneyimi yaşayabilirsiniz. Siz ve işbirliği içinde olduğunuz kişiler ve iş süreçlerinizin kolaylaşması destekleyici lojistik faaliyeti kapsamında hedeflenir. İşletmeler kendi ihtiyaçlarına göre destekleyici faaliyetlerden yaralanmalı ve kendilerini geliştirmeliler.

Destekleyici Lojistik Faaliyetleri Neleri Kapsıyor?

  1. Depo ve Antrepo Hizmetleri,
  2. Detaylı Taşımacılık hizmetleri,
  3. Malzeme Elleçleme Hizmeti,
  4. Stok Yönetimi Hizmetleri,
  5. Müşteri Hizmetleri.

Yukarıda saydığımız beş destekleyici lojistik faaliyeti işletmelerin kendilerini ilerletmesine fayda sağlayacak işlevler arasında yer alır. Yazının devamında bu faaliyetlerin işletmelere sağladıkları destekleyici faaliyetlere yakından bakabilirsiniz.

Depo ve antrepo destekleyici lojistik faaliyetleri için önde gelen hizmetlerden bir tanesidir. Bir konumdan başka bir konuma gidecek mal ve eşyaların olası pürüzleri en aza indirerek ulaştırılması ile ilgilidir. Üretilecek malların hammaddelerinin tedariki ve pazar alanlarına ulaştırılması gibi tüm hizmetler bu destekleyici faaliyet içinde yer alır. Gümrük sınırlarından ürünlerin bir sorunla karşılaşmaması için gerekli tüm kalite ve kontrol işlemlerinin yapılması, ürüne bir fiyat biçilmesi ve bu işlemlerin yasal çerçeveye oturtulması antrepo işlemidir. Lojistik hizmetinde depo ve antrepo destekleyici faaliyeti işletmeler için işleri kolaylaştırır.

Detaylı taşımacılık hizmeti aşina olduğumuz nakliye işleminden farklılıklar göstererek destekleyici lojistik faaliyeti kategorisine girer. Karşılaşılacak sorunlar için önceden detaylı tedbir oluşturma ve buna karşı gerekli evrakları hazırda bulundurma, yüklerin ne zaman ve hangi varış noktasına ulaşacağı destekleyici faaliyet kapsamına girer.

Malzeme elleçleme hizmeti üretilen ürünlerin depolandığı veya saklandığı yerlerde zarar görmeden havalandırarak muhafaza edilmesi, bulunduğu konumdan başka bir konuma gitmemesi, kabının değiştirilmesi veya biçiminin değişmesi gibi faaliyetler malzeme elleçleme destekleyici faaliyeti kapsamında yer alır.

Stok yönetimi hizmetleri depolama içerisinde gerçekleştirilen stok yönetimi haricinde, bölgelerin ihtiyaç haritalarını ve demirbaş sayımlarını mercek altına alarak inceleme imkânı sunar. Pazara giren değişik ürünlere olan talebini ölçmede ve arzını ayarlamada işletmelere bir kısa yol sunar. Üretim için hammaddeden parçaya, parçadan makineye tüm ara adımlarda da temin ve takip edilmesini sağlar ve verimlilik üzerinde pozitif yönlü bir kaymaya neden olur.  Stok Yönetim destekleyici lojistik faaliyeti yakın bir takip sağladığı için farklı pazarlardan talep edilecek ihtiyaçlara da işletmelerin ivedilikle cevap vermesini sağlar.

Müşteri hizmetleri
gelişen tedarik zincirleri ve rekabetçi piyasada işletmelerin sahip olması gereken en önemli destekleyici lojistik faaliyeti içerisinde yer alır. Müşteriler bilgilendirilmediği veya öngörülemeyen bir sorun yaşanmaması için uğraşmaktadır. Üretim aşamasından dağıtım aşamasına kadar tüm sürecin iletişim halinde gerçekleşmesi daha hızlı çözümler ve artan verimlilik getirecektir. Ürünlerin ve süreçlerin müşteri temel alınarak gerçekleştirilmesi hedeflenir. Müşteri hizmetleri destekleyici lojistik faaliyeti rekabet pazarında işletmelerin ihtiyaç duyduğu bir işlevdir. Firmanızın lojistik faaliyetlerinde profesyonellerden destek almanız sizi üst segmente taşıyacaktır. Hemen Horoz Lojistik uzmanları ile iletişime geçerek detaylı bilgi edinebilirsiniz.

WhatsApp