Detail

E-Ticarette Avrupa Pazarına Açılmak için Almanya Fulfillment Hizmetleri

← Geri
E-Ticarette Avrupa Pazarına Açılmak için Almanya Fulfillment Hizmetleri

E-ticaret faaliyetlerinde firmalar ürünü sattıktan sonra lojistik sürecini çok iyi yönetmek durumundadır. E-ticaret faaliyetlerini Almanya’da gerçekleştirmek isteyen firmalar fulfillment hizmetleri ile Avrupa pazarında satış yapma imkânı bulurlar. Fulfillment hizmetleri de tıpkı lojistik gibi ürünlerin satıcıdan müşteriye ulaşması sürecinde rol oynamaktadır.

Fulfillment hizmetleri, e-ticarette sipariş karşılama anlamına gelmektedir. Fulfillment hizmetleri ile siparişlerin hızlı ve başarılı bir şekilde teslim edilmesi amaçlanmaktadır. Fulfillment hizmetleri lojistikten farklı olarak firmaların iş yükünü hafifletmek amacıyla siparişin alınmasından müşteriye teslim edilmesine kadar olan tüm süreçlerin tek bir sistem üzerinden yürütülmesini sağlamaktadır. E-ticarette fulfillment sistemi yazılım, teknik donanım ve tasarım gibi konularda da firmalara destek vermektedir. Bu sistem sayesinde firmalar hem mali giderlerden hem de zamandan tasarruf etmektedir.

Fulfillment hizmetleri ile üreticiden gelen ürünlerin Almanya’da depolanması ve gerektiğinde Amazon, eBay, Otto, Real, Etsy, Wish, Zalando gibi pazar yerlerinin depolarına gönderilmesi işlemi de yapılmaktadır. Bunun yanı sıra bu pazar yerlerinden gelen siparişlerin paketlenip müşterilere kargolanması işlemi de yapılmaktadır. Müşterilerden gelen iade ürünleri de yine bu depolarda saklanmaktadır. Fulfillment hizmetlerinin 4 aşaması şunlardır:

1.      Depo Yönetimi

Depo yönetimi aşaması ürünlerin satış sürecinden müşteriye gönderilene kadar olan zamanda depolanmasını kapsamaktadır. Ayrıca depo yönetimi ile stok durumu, alan kullanımı, nakliye ekipmanları ve iş gücü en verimli şekilde kullanılmaktadır. Fulfillment hizmetleri ile yürütülen depo yönetimi süreci sayesinde ürünler müşterilere en hızlı şekilde ulaştırılmaktadır.

2.      Sipariş Yönetimi

Sipariş yönetimi aşaması siparişlerin alınması, fiyatlandırma, kayıt, stok, sipariş takibi, üretim ihtiyaçlarının takibi, tahsilat gibi tüm süreçleri içermektedir. Fulfillment hizmetleri ile satıcılar e-ticaret ile ilgili tüm bu işlemlerle ilgilenmek zorunda kalmazlar, böylelikle emek, zaman ve maliyetten tasarruf edebilirler.

3.      Lojistik Yönetimi

Lojistik yönetimi aşaması ürünlerin depolardan alınarak paketlenmesi ve müşterilere gönderilmesi süreçlerini içermektedir. Lojistik yönetimi sayesinde satıcı paketleme ve nakliye gibi süreçler için ekstra masraflarla uğraşmazlar.

4.      Müşteri İletişimi Desteği

Müşteri iletişimi desteği aşaması müşterilerin sorularının cevaplandırılması, ürünün lojistik sürecinde hangi aşamada olduğunun müşteriye bildirilmesi, iade ve değişim süreçleri için müşteri ile iletişime geçilmesi gibi destekler sağlayan kapsamlı bir hizmet alanına sahiptir.

Fulfillment Hizmetlerinin Avantajları Nelerdir?

E-ticarette fulfillment hizmetleri sayesinde firmalar daha iyi ve hızlı yol kat edebilmektedirler. Firmalara çeşitli avantajlar sunan bu sistemin avantajları şunlardır:

  • Süreç sistematik bir şekilde ilerler.
  • Satıcı firmanın asıl iş faaliyetlerine zaman ayırma imkânı artar.
  • Sistemsel sorunlar hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulur.
  • Firmalara dış pazarlara açılma şansı tanır.
  • Teslimatlar müşterilere hızlı bir şekilde ulaştırılır.
  • Depolama ve nakliye gibi süreçler en iyi şekilde yürütülür.

E-ticaret süreçlerinin önemli bir kısmının profesyonel fulfillment hizmetleri üzerinden yürütülmesi firmaların kazançlarını olumlu yönde etkilemektedir. Bu hizmetten yararlanabilmek için firmanız için en iyi lojistik ortağını seçmek yeterli olacaktır.

Almanya’da Fulfillment Hizmetleri

Almanya fulfillment hizmetini aktif olarak kullanan bir ülkedir ve Avrupa pazarına girişin anahtarı niteliğindedir. Almanya Amazon fulfillment, satış gücü yüksek olan pazarlarda ürünlerin satılması ve teslim edilmesi gibi konularda oldukça profesyoneldir. Avrupa pazarında e-ticaret yapmak isteyen firmaların Almanya’da bulunmasına ihtiyaç duyulmamaktadır. Almanya mobilya gönderimi için fulfillment hizmetini sıkça kullanan Avrupa ülkeleri arasında yer almaktadır. Bu nedenle Türkiye’den Almanya’ya mobilya taşıyan lojistik firmaları sayısı her geçen gün artmaktadır. Siz de e-ticarette Avrupa pazarına açılmak istiyorsanız Almanya fulfillment hizmetlerinden yararlanarak güvenle satış yapabilirsiniz.

 

WhatsApp